Judgement Day

 

Today’s sunset over Athens Greece, was extraordinary. Passion red or flames, whichever way you see it, it was a rare and spectacular phenomenon on Greek sky!

(All photos are available in 6000×4000 pixels)


Αν δεν το δεις, δεν το πιστεύεις! Απόκοσμα όμορφο φαινόμενο!

Από την ανατολή ο ουρανός είχε κάτι ιδιαίτερα όμορφο σήμερα και το διατήρησε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Απίστευτα δυνατό γαλάζιο και ένα πεντακάθαρο βαμβάκι για σύννεφα, κατά διαστήματα σε μοτίβο αγροκαλλιέργειας!

Όσο πλησίαζε το απόγευμα, πλησίαζα κι εγώ στο σπίτι κοιτώντας αγωνιωδώς το ρολόι. Έπρεπε να προλάβω να φτάσω πριν τις 17:00. Πήρα τη βαριά τσάντα και ξεκίνησα όσο πιο γρήγορα μπορούσα για την πλησιέστερη παραλία!
Δεν υπήρχε λεπτό για χάσιμο..

Με το τρίποδο στα χέρια τρέχω τα τελευταία μέτρα σα να έχω αργήσει στον γάμο μου, στήνω, παίρνω βαθιά ανάσα (ήδη χαμογελαστός) και το πρώτο καρέ λίγο μετά τις 17:08.

Ανακουφισμένος πια γιατί έχω ήδη προλάβει, είμαι κει και το ζω (κι ευχαριστώ γιαυτό), πιάνω συζήτηση με έναν πόντιο ερασιτέχνη ψαρά. Προσπαθεί να βγάλει με πετονιά χταπόδια, έχει ήδη βγάλει 3-4 εκμυστηρεύεται. Με πόδι από κοτόπουλο (ίουουου) εκείνος κι ο φίλος του, έχουν βγάλει 2-3 κιλά σήμερα λέει (!!!!).

Έχω μαζέψει και κάνω να φύγω, βλέπω ένα ζευγάρι με φωτομηχανές να έρχονται να χαζέψουν από το σημείο που κάθομαι. Κοντοστέκομαι, κοιτάζω πίσω και βλέπω τον ουρανό να έχει αλλάξει -μέσα σε ελάχιστα λεπτά- χρώμα και υφή! Επιστρέφω και ξαναβγάζω!

Το επανέλαβα δύο φορές ακόμη αυτό. Συνολικά τέσσερις! Γελούσαμε με τα παιδιά! Έδειχναν να το συμμερίζονται απόλυτα! Κανείς μας δεν το είχε ξαναζήσει αυτό..

Απόκοσμο, μοναδικό..

One thought on “Judgement Day

Leave a comment